Taxa clawback trebuie redusa, cer producatorii de medicamente

Producatorii de medicamente au cerut Fondului Monetar International (FMI) sa intervina pe langa Guvern pentru a revizui taxa clawback, transmite Mediafax.

Mai exact, producatorii au solicitat ca taxa clawback sa fie redusa la zero in cazul medicamentelor generice, sa poata fi platita intr-un termen extins pana la minimum 210 zile si sa nu mai fie aplicata la un pret care include TVA si marja de distributie.

Producatorii de medicamente au reclamat ca sistemul taxei clawback este in continuare nefunctional dupa ultimele modificari efectuate de Guvern si au cerut schimbarea formulei de calcul si a procedurilor de plata , au aratat surse citate de Mediafax.

Cererile au fost formulate in cadrul unei intalniri organizate intre reprezentantii producatorilor de medicamente si membrii delegatiei FMI, CE si BM.Aceleasi surse mai declara ca reprezentantii FMI au cerut la randul lor producatorilor de medicamente sa le transmita formule de calcul al taxei din alte state.Afla aici detalii despre taxa clawback