Taxele vor creste daca masurile Guvernului nu vor avea succes – CE


Autoritatile romane si reprezentantii Comisiei Europene (CE) au stabilitsa creasca taxele, daca masurile pe care isi asuma acum raspunderea nu vor avea rezultatele prognozate, anunta Mediafax, care citeaza un document al CE.

quot;Au existat discutii cu autoritatile romane despre noi masuri care ar putea fi adoptate daca situatia nu se amelioreaza. S-a cazut de acord ca masuri suplimentare de crestere a veniturilor la stat, inclusiv cresterea taxelor, vor fi adoptate pentru a a limita o crestere neprevazuta a deficitului bugetar, de exemplu, daca masurile prevazute nu sunt implementate la timp sau nu sunt de natura sa ofere consolidarea asteptata quot;, se precizeaza in documentul Comisiei transmis agentiei Mediafax.

Potrivit CE, quot;in primul memorandum, autoritatile romane au acceptat sa implementeze masuri suplimentare, in cazul in care progresul pentru atingerea tintei de deficit bugetar pe 2010 ar fi fost insuficient quot;.

Totodata, CE subliniaza ca alegerea masurilor a fost lasata la alegerea Guvernului Romaniei, chiar daca oficialii europeni au fost sceptici fata de reusita implementarii acestor masuri.

quot;Alegerea masurilor a fost lasata Guvernului Romaniei, care a decis sa isi concentreze efortul de consolidare pe latura legata de cheltuieli. Singura ingrijorare exprimata de Comisia Europeana a fost daca masurile propuse vor putea fi efectiv implementate. Ca raspuns la aceasta preocupare, autoritatile romane au oferit asigurarile necesare si si-au asumat angajamentul de a implementa de asemenea si masuri de crestere a veniturilor proprii in cazul in care ele ar fi necesare pentru atingerea tintei de deficit quot;, mai precizeaza CE.