Teapa cu vacante la Costa del Sol! Zeci de pensionari au fost pacaliti!

La omul sarac, nici boii nu trag. O spun cu amaraciune cateva mii de pensionari, care sperau ca vor vedea Spania in aceasta toamna. Din pacate, oamenii si-au cumparat bilete de vacanta, dar nu s-au putut bucura de sejur.

Din 3 serii, unii nici n-au plecat, altii nu au cu ce sa se intoarca acasa, iar ultimii au fost dati afara din hotel, pentru ca banii lor n-au ajuns in conturile ibericilor. Zeci de pensionari, care in mod normal ar fi trebuit sa stea acum la plaja pe Costa del Sol, au dat buzna la sediul agentiei de turism care a intermediat afacerea cu spaniolii. Printre ei si un cuplu din Medias.

“De o saptamana, oamenii dorm pe la cunostinte, in Bucuresti. S-a anulat excursia, asteptam sa vina managerul sa ne sa ne dea banii”, au spus cei patiti. In situatia lor sunt aproape 6000 de persoane care au platit in medie cate 500 de euro. Doar ca banii lor n-au mai ajuns la destinatie. Practic, agentiile mici, care au strans 3 milioane de euro de la pensionari, sustin ca toata vina o poarta, de fapt, operatorul care a incheiat contractele cu strainii. Acesta are un alt raspuns pregatit.

‘Sunt anumite agentii de turism din tara care n-au facut plata pana acum, ne-am blocat, ca persoana fizica si juridica imi asum responsabilitatea, urmeaza sa dam banii in 30 de zile”, a explicat Ion Voicu, director de agentie. Cei care n-au mai vazut Spania plang acasa, insa altii o duc si mai rau. Au fost dati afara din hotel dupa 7 zile de vacanta, desi achitasera 14. Doar 200 au ajuns in Spania, 5800 nu au mai apucat sa plece. Cel mai probabil, conflictul se va muta in instanta. Vezi video pe site-ul Pro TV