Teleportarea in timp, descoperita de fizicienii australieni, care sustin ca particulele cuantice pot calatori intre prezent si viitor

Fizicienii de la Universitatea Queensland din Australia sustin ca au descoperit teleportarea in timp. Conform acestora, in acelasi mod in care fizica cuantica permite teleportarea in spatiu, ar fi posibila si calatoria in timp. Catre viitor!
Cercetarea realizata de Jay Olson si Timothy Ralph arata ca particulele cuantice pot calatori intre un moment din prezent si altul din viitor fara a fi prezente si in celelalte. Pana acum s-a dovedit ca teleportarea cuantica este posibila in spatiu. Doua particule identice amplasate in doua locuri diferite pot fi legate intr-un asemenea mod incat, atunci cand este alterata starea uneia dintre ele cealalta isi va schimba instantaneu starea in acelasi fel, indiferent cat de multti kilometri sau nai-lumina sunt intre ele. Acesta este un fenomen care depaseste nivelul nostru actual de intelegere a realitatii iar odata cu noua descoperire anuntata astazi de cercetatorii Universitatii Queensland o noua provocare se iveste. Olson si Ralph sustin ca incalceala cuantica (quantum entanglement) este o componenta fundamentala a universului, care functioneaza atat in spatiu cat si in timp, astfel incat schimbarea starii unei particule astazi schimba instantaneu aceeasi particula in viitor, chiar daca aceeasi particula nu exista intre cele doua momente. Iata cum functioneaza acest proces: “(…) imaginati-va un experiment pe care Ralph si Olson il descriu, in care unqubit este trimis in viitor. Principiul este ca un detector actioneaza asupra unuiqubit generand apoi un mesaj clasic care descrie cum poate fi detectata aceasta particula. Apoi, la un anumit moment din viitor, un alt detector amplasat in acelasi punct in spatiu, primeste acest mesaj si urmareste instructiunile primite, astfel reconstruind qubitul. Exista si un DAR. Olson si Ralph arata ca detectarea qubitului in viitor trebuie sa fie simetrica in timp cu crearea sa in trecut. Daca detectorul din trecut a fost activ la 12:15, atunci detectorul din viitor trebuie sa devina activ exact la 12:45 pentru a putea realiza procesul de entanglement, spun ei.