Titularizare 2011 – Subiectele la mtematica, rezolvate in doua ore de un elev

Ne miram ca elevii romani nu stiu sa citeasca si ca mai mult de jumatate dintre cei care au dat bacalaureatul au ratat examenul? Ei bine, astazi, unii dintre profesorii care i-au pregatit au sustinut la randul lor titularizarea.

Peste 5.000 dintre ei au iesit din sala, depasiti de subiecte, iar aproape 100 au fost dati afara direct, pentru ca au incercat sa copieze. Ce sanse mai are atunci invatamantul nostru? In acest moment, niciuna.

Mai grav este ca cei care au sperat sa treaca examenul prin frauda le predau deja elevilor ca suplinitori. La Pitesti, de exemplu, unul dintre cei trei candidati eliminati este profesor de religie. A uitat primul ca a fura este un pacat. Insa la anul isi poate incerca iar norocul, pentru ca nu le ia nimeni unor astfel de oameni dreptul de a profesa.

Desi candidatii au avut la dispozitie patru ore, multi s-au retras din sali dupa ce au vazut subiectele.

Vlad, un proaspat absolvent de liceu care a luat bacalaureatul cu 9,56, ii contrazice pe dascalii de matematica. El a reusit sa rezolve subiectul in doua ore. Daca facea un curs de padagogie si se ducea la titularizare, ar fi putut deveni cu usurinta suplinitor.

90% din cei 38.000 de candidati care au sustinut examenul vor fi cel mult suplinitori. Doar 4.400 de posturi sunt titulari. Rezultatele se vor afisa luni.

Potrivit datelor centralizate la ministerul educatiei, la proba scrisa a concursului de titularizare au fost inscrisi 38.101 candidati, dar la teste s-au prezentat 29.291 de persoane.

Camerele de supraveghere, spaima copiatorilor

Dintre cei prezenti, 5.460 s-au retras din concurs, 2.206 din motive medicale si 3.254 din motive personale. De asemenea, 95 au fost eliminati, 55 pentru frauda, iar restul intrucat aveau dosare incomplete.

In Capitala, au fost inscrisi la titularizare 3.001 candidati, dar la concurs s-au prezentat 2.308. Din totalul celor prezenti, 269 s-au retras si 20 au fost eliminati, 12 pentru frauda, iar restul din alte motive.

Imbolnavirile subite – metoda de a ramane cu nota de anul trecut

Candidatii care s-au retras dupa prima ora de concurs fara sa scrie nimic pe lucrare, dar semnand pentru faptul ca vor sa plece din motive medicale sau personale, nu vor primi nicio nota, iar daca au sustinut si in 2010 un test similar, rezultatul obtinut atunci ramane nemodificat.

Candidatii care insa au rezolvat o parte din cerinta de la concurs si apoi au parasit sala, vor primi nota pentru cat au lucrat, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

La titularizare s-au inscris 38.101 candidati, dintre care peste 4.000 sunt absolventi din promotia 2011.