Tokes vrea un nou partid politic maghiar in Romania. Vezi ce spune Marko Bela!


Laszlo nbsp;Tokes considera ca se impune infiintarea unui nou partid politic maghiar in Romania, deoarece UDMR nu este un partid politic. nbsp;Dealtfel, Tokes insista de ceva vreme sa infiinteze un partid politic maghiar in Romania – Partidul Popular Maghiar din Ardeal.

Reactie la aceste declaratii, fostul lider al UDMR nbsp;Marko Bela a declarat, in timpul lucrarilor taberei de vara, ca infiintarea unui nou partid poate pune in pericol reprezentarea maghiarilor in Parlamentul Romaniei.

“Pentru maghiarii din Romania e un lucru vital sa fie prezenti in Parlamentul Romaniei si sa fie prezenti intr-o pondere potrivita. Asa a fost si pana acum. Totusi, am reusit sa avem o influenta prin aceasta prezenta. Ori, infiintarea unui nou partid ar putea sa pericliteze intrarea reprezentantilor maghiarilor in Parlamentul Romaniei. Bine, au mai fost partide maghiare care au participat in alegeri si nu au reusit sa torpileze intrarea noastra, dar totusi e un risc, e un pericol si de aceea cred ca e un lucru iresponsabil”, a declarat Marko Bela.

Totodata, fostul lider al UDMR i-a reamintit lui Tokes ca nbsp;”a ajuns eurodeputat pe listele UDMR”. nbsp;

Marko Bela a mai aratat ca nu intelege de ce unii politicieni din Ungaria sustin initiativa lui Laszlo Tokes si doresc sa destrame unitatea politica a maghiarilor din Romania. nbsp;

”Exista si politicieni din Ungaria care sustin initiativa domnului Tokes Laszlo. Faptul ca, cu sprijinul unor politicieni din Ungaria, se incearca, cu forta, sa se destrame politica unitara a maghiarilor in Ardeal, nu inteleg acest gest”, a spus Marko Bela.