Top 10 destinatii ideale de Craciun

Jurnalistii de la Reuters si Travel Guide au intocmit un top cu cele mai tari destinatii de Craciun din intreaga lume. Acestia au avut in vedere preturile de cazare, nbsp; ospitalitatea localnicilor, peisajele naturale si preturile la servicii.

10 Kaikoura, Noua Zeelanda

Chiar daca nu vei intalni… reni in peninsula Kaikoura, din Noua Zeelanda, ai toate sansele ca in timpul unei plimbari cu vasul sa dai nas in nas cu delfini simpatici sau balene. O croaziera costa 150 de dolari, cu 20 mai mult decat o noapte de cazare intr-o camera de trei stele. Preturile cresc in functie de serviciile solicitate. Cei pe care ii tin buzunarele, pot incerca o portie zdravana de scuba diving, finalizata cu un tete-a-tete cu o…balena.

9 Castleton, Anglia

Un orasel mic si retras, flancat de randuri sanatoase de brazi inalti poate fi destinatia ideala de Craciun pentru cei care doresc liniste. Asta nu inseamna ca nu e rost de aventura la Castleton: poti vizita una din numeroasele pesteri de acolo. Localnicii sunt gata sa te ajute. Tot ei te vor rasfata cu cel mai bun scotch si te vor indruma, cel mai probabil, spre un motel cand e vorba de cazare. Preturile pleaca de la numai 60 de euro pe noapte.

8 Paraty, Brazilia

Iti ia numai patru ore sa parasesti inima favelelor din Rio de Janeiro si sa sa ajungi in Paraty. Vei trai, cu siguranta, senzatia ca ai descoperit un colt de Europa in… Brazilia. Arhitectura portugheza perfect conservata aici se imbina cu plajele perfecte din apropiere, in unul din cele mai interesante locuri din America de Sud. O camera la trei stele pleca, insa de la 120 de euro pe noapte. Sigur, exista atat variante la jumatate de pret, precum si cazarea direct pe plaja.

Vezi toate destinatiile pe site-ul Pro TV