Top 10 muzee ale lumii: Muzeul Luvru, Muzeul Ermitaj si Metropolitan Art

Ce trebuie sa vezi si sa cunosti, macar in ansamblu, ca sa te poti declara educat din punct de vedere al valorilor culturale ale lumii?

Recent, Discovery Travel si-a propus sa creeze o scara a valorilor culturale ale lumii, la care sa ne raportam atunci cand vine vorba despre cultura popoarelor lumii.

Conform topului realizat de Discovery Travel, cele mai importante 10 locuri din lume, din punct de vedere cultural si al traditiilor, sunt:

nbsp; nbsp; 1. BRITISH MUSEUM LONDRA Este considerat cel mai fascinant si complex muzeu din lume nbsp; pentru ca aici se afla intreaga cultura a lumii sub un singur acoperis. De la Egiptul, Roma si Grecia Antica pana la costumele populare ale indienilor americani; de la nbsp; obiecte preistorice si arta veche asiatica pana la obiectele traditionale ale aborigienilor de la antipozi, intreaga cultura a lumii s-a adunat la Londra. O vizita in acest muzeu iti ofera o proiectie generoasa asupra culturii lumii in ansamblu si este una dintre putinele ocazii in care iti poti descoperi cultura propriei tari vazuta dintr-o alta perspectiva, in contextul mondial.

nbsp; nbsp; 2. MUZEUL LUVRU PARIS gazduieste tablouri celebre si intreaga istorie a Frantei, cu un accent deosebit pe perioada de glorie absoluta a acesteia, sec. XIV – XVIII. Interesant datorita obiectelor de arta valoroase pe care le expune, muzeul Louvre este interesant si din punct de vedere arhitectonic, imbinand stiluri arhitectonice frantuzesti din secolele XII, XVI si XVIII. Muzeul reflecta gustul pentru frumos al nobililor francezi si rafinamentul acestui popor.

nbsp; nbsp; 3. NATURAL HISTORY MUSEUM LONDRA Cu cele 70 milioane de exponate, gazduieste toate formele de viata cunoscute si studiate de omenire timp de 250 de ani. Muzeul expune stiinta si cunostintele omenirii despre toate creaturile vii cunoscute de pe planeta. nbsp; Muzeul londonez este lider mondial in categoria muzeelor de stiinte ale naturii

nbsp; nbsp; 4. UFFIZI GALERY FIRENZE ITALIA nbsp; este muzeul care detine cele mai multe dintre operele lui Boticelli. Colectia este restransa, dar extrem de valoroasa. Muzeul are foarte multe opere de arta din perioada Renasterii, iar colectia a fost construita pornind de la colectia celebrei familii de Medici. Este un muzeu cu specific national, colectia de arta fiind exclusiv italiana.

nbsp; nbsp; nbsp; 5. nbsp; nbsp; CAPELA SIXTINA VATICAN Despre Vatican se spune ca este el insusi o opera de arta, iar Capela Sixtina este diamantul acestei opera de arta.

nbsp; nbsp; 6. MUZEUL ERMITAJ SANKT PETERSBURG RUSIA Este un muzeu impresionant, croit dupa dimensiunea si cultura poporului rus. Cele doua milioane de exponate sunt raspandite intr-un palat cu cinci corpuri. Este cel mai mare muzeu de arta din lume. Daca te opresti un singur minut in fata fiecarui exponat din muzeu ai nevoie de trei saptamani ca sa parcurgi toate incaperile.

nbsp; nbsp; 7. NATIONAL PALACE MUSEUM TAIPEI TAIWAN este muzeul etalon al Asiei. Un muzeu exotic si inedit, impresioneaza prin exponatele care reflecta 5000 de ani de istorie a nbsp; Chinei, colectiile imperiale, traditiile si marile inventii si inovatii ale Asiei sunt gazduite ina cest muzeu. La fel de bine reprezentata este si cultura Japoniei, Thailandei si Indiei. Este expusa arta si cultura tibetana, pakistaneza si coreeana.

nbsp; nbsp; 8. NATIONAL ARCHEOLOGICAL MUSEUM OF ATHENA Este locul in care Grecia Antica iese din cartea de istorie si devine palpabila. Exponatele cel mai vechi dateaza din secolul V i.e.n.

nbsp; nbsp; 9. METROPOLITAN ART MUSEUM NEW YORK este un muzeu reprezentativ pentru arta si cultura moderna a lumii, cu o amprenta puternica de cultura a Americii. O combinatie de classic si modern, muzeul American poarta amprenta multiculturalitatii – obiecte de arta Islamica, Africana, Europeana si Americana, arme si armuri medievale si opera de arta moderne suprarealiste, fotografii, costume populare si sculpturi, convietuiesc pasnic si se completeaza reciproc. Printre exponate se afla si cateva sculpturi ale lui Constantin Brancusi.

nbsp; 10. ART HISTORY MUSEUM WIEN. Habsburgii erau colectionari de arta pasionati. Muzeul vienez este un loc incantator in care sunt expuse monede, tablouri, portelanuri, mobilier si costume, bijuterii si sculpturi. Este locul care iti da o viziune de ansamblu asupra Imperiului Austo-Ungar, unul dintre cele mai mari si mai puternice imperii ale Europei, care a influentat decisiv cultura si tradiile zonei centrale si est europene.