Top 25 al celor mai asteptate jocuri din 2010


Anul 2009 a fost foarte incarcat in materie de lansari, unele dintre ele, precum Call of Duty: Modern Warfare nbsp; 2, doborand toate recordurile la vanzari in ciuda crizei economice globale. REALITATEA.NET va prezinta un top al celor mai importante jocuri care sunt asteptate in 2010.

Majoritatea distribuitorilor importanti, printre care 2K, Activision, Ubisoft si Electronic Arts, si-au mutat datele de lansare in anul 2010 de frica unei prea mare competitii in sezonul de iarna din 2009, un sfarsit de an marcat de dificultati financiare care au ajuns si in domeniul jocurilor, chiar daca se credea ca acest segment al entertainmentului va ramane neafectat.

Amanarile jocurilor s-au succedat foarte rapid, dar de cele mai multe ori, mai mult timp pentru echipele de productie inseamna un joc mai bun. Sa speram ca lunile petrecute in plus la finisarea jocurilor va face din 2010 anul cu cele mai multe lansari de calitate ale ultimului deceniu.

Mafia 2

Mafia 2 va fi produs tot de Illusion Softworks, echipa responsabila pentru Mafia: The City of Lost Heaven. Acestia au fost cumparati insa de 2K. Actiunea jocului se va desfasura intre anii 1945 si 1955, in orasul Empire Bay, urmarind evolutia lui Vito Scaletta in cadrul Mafiei. Mafia 2 va fi lansat pana la sfarsitul lunii iunie 2010, pe PC, Xbox 360 si Playstation 3.

Arcania, A Gothic Tale

Noul joc din seria Gothic va fi produsa de aceasta data de Spellbound (Desperados: Wanted Dead or Alive, Robin Hood: The Legend of Sherwood) si distribuit de Jowood Entertainment. Titlul a fost amanat deja pentru 2010. Arcania, A Gothic Tale va folosi motorul grafic Vision Game Engine 7 si va utiliza NVIDIA GPU PhysX, fiind un joc exclusiv pentru PC.

Starcraft 2

Starcraft 2 a fost deja amanat de mai multe ori, Blizzard spunand chiar ca sunt vinovati pentru ca isi anunta jocurile prea repede. Ultima data de lansare anuntata pentru continuarea unuia dintre cele mai bune jocuri de strategie din toate timpurile a fost data de Mike Morhaime, la Blizzcon 2009, anuntand ca Starcraft 2 va aparea in magazine in cursul anului 2010.

Brink

Brink este un FPS multiplayer mai putin cunoscut, dar care a aratat foarte mult potential. Este produs de Splash Damage, studio specializat in jocuri multiplayer, printre care se numara Enemy Territory: Quake Wars si Wolfenstein: Enemy Territory. A fost deasemenea amanat si va aparea candva in cursul anului viitor.

Crysis 2

Crysis 2 este primul joc produs de Crytek pentru toate platformele, adica PC, Xbox 360 si Playstation 3. Chiar daca in urma cu cativa ani acestia afirmau ca nu va fi posil ca jocurile lor sa ajunga pe console din cauza limitarilor tehnologice, realitatea economica le-a shimbat perspectiva. Nu exista prea multe detalii despre poveste, se stie doar ca se va petrece la patru ani dupa actiunea din primul.

Dark Void

Dark Void este produs de Airtight Games si este publicat de Capcom. Foloseste motorul grafic Unreal 3 si va fi lansat pe PC, Xbox 360 si Playstation 3. Desi jocul este in esenta un shooter, jucatorii vor putea si sa piloteze diverse nave extraterestre si chiar sa sa foloseasca un jetpack.

Citeste mai mult pe site-ul RealitateaTv