La Antena 1 a inceput o noua editie Top Chef. Cei 22 de concurenti vor fi supusi unor noi incercari, sub ochii exigenti ai celor trei jurati de top: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu. Top Chef este show-ul care invata Romania sa manance!Aventura in editia a doua incepe in satul linistit Viscri, in care au fost pastrate nealterate cele mai vechi traditii si obiceiuri. Aici se afla si palatul printului Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii. El s-a indragostit de Romania si isi viziteaza proprietatea din Viscri de cateva ori pe an, scrie site-ul Antena 1.Prima proba: Lovitura de cutit!A inceput si prima proba: lovitura de cutit. Cei 22 de bucatari profesionisti ramasi in competitie trebuie sa pregateasca aluatul unei paini care sa nu depaseasca 1 kilogram. Odata terminat acesta, concurentii trebuie sa se indrepte catre centrul satului, unde Alina Puscas ii asteapta cu o harta. Fiecare concurent trebuie sa gaseasca apoi cuptorul la care a fost repartizat. Timpul total: 2 ore! Atentie! Painea trebuie sa se hraneasca, sa respire! Painea trebuie hidratata cum trebuie , ii avertizeaza Tudor Constaninescu! Painea e domeniul cel mai sexy pentru mine! , spune Mihai Zamfira, fost brutar. Aceasta a fost de fapt domeniul care l-a indreptat in cele din urma catre bucatarie. Giovanni Piselli este studiat indeaproape de Nicolai Tand, caruia italianul ii dezvaluie: a optat pentru trei feluri de paine, una cu masline si capere, alta cu smochine si nuca si una simpla. E o meserie foarte frumoasa, dar si foarte grea! , spune Relu Corneanu, care se mandreste cu faptul ca fiul sau vrea deja sa ii calce pe urme.Tudor Constantinescu ajunge la grupa sa. Inainte de orice, le atrage atentia: Aveati legume si fructe proaspete, seminte, plante aromatice. Atat de multe lucruri cu care sa va jucati! cum e posibil ca patru oameni sa foloseasca acelasi ingredient – seminte de dovleac?In timp ce majoritatea concurentilor au intampinat dificultati cand a venit vorba de manuirea cuptorului, cel care a fost fara indoiala incantat a fost Giovanni Piselli. Obisnuit cu cuptoarele cu lemne, pentru ca pizza nu e pizza pana nu e coapta asa , el a declarat emotionat ca s-a simtit ca acasa.Proba e pe sfarsite, concurentii trebuie sa scoata painile din cuptor si sa se indrepte catre locul de intalnire… Sa vina juriul! Primul vizat, Dan Bogatu. Dupa putin suspans, Nicolai marturiseste ca e mandru de el: faptul ca a fost la duel saptamana trecuta i-a prins bine! Printre cei care au facut o preaba buna se mai numara si Dragos Bercea, care a creat o paine cu malai, patrunjel si usturoi.Sa vedem si cine nu a facut treaba buna: la intrebarea sincera a lui Chef Hadad, e cineva care considera ca nu a facut o treaba buna? , Ionut Nochit si Robert Gheorghe au iesit singuri in fata. Care din ei va pleca acasa? Amandoua painile sunt negre si arse, insa una din ele este si necoapta. Aceasta s-a faramitat in mainile juratilor. Asa ca, primul eliminat de la Top Chef din aceasta seara este Ionut Nochit! (vezi aici intreaga poveste!) El este primul care recunoaste ca decizia juratilor a fost pe deplin meritata.A doua proba: Proba de foc – sandvich-uri Top ChefConcurentii ramasi in competitie sunt pusi la o noua incercare: folosind painea pe care au preparat-o la proba anterioara, ei trebuie sa creeze doua sandwich-uri Top Chef, in doar 15 minute!Dan Bogatu a optat pentru un sandvis pe placul localnicilor. Unul asa, sa simta romanul ca mananca , cu bacon, rosii, castraveti, ardei gras, salata, branza. A iesit sandvisul-basculanta! Din painea sa coapta in ulei de masline, cu rosii deasupra, Nico Lontras a ales sa prepare sandwich-uri cu peste afumat, capere, perle de branza.Proba de foc a luat sfarsit! Juratii trec la degustare. Robert Gheorghe, poreclit Ratatouille de Nicolai Tand, a vrut sa creeze un sandvis mai frantuzesc, o tartina mai mare , insa rezultatul a fost dezastros. In schimb, Mihai Zamfira a fost laudat de juriu. Delicios! , au spus acestia in cor. Un alt concurent pe placul celor trei jurati a fost Nico Lontras, al carui preparat i-a placut atat de mult lui Chef Hadad, incat acesta s-a intors sa mai ia o bucata.Cel mai bun preparat de la Proba de foc ii apartine lui Nico Lontras, care primeste passcard-ul. Bun. Bun de tot! , i-a spus Chef Hadad. Urmatorii clasati devin sefi de echipa pentru proba urmatoare: Ovidiu Margarita si Mihai Zamfira.De cealalta parte se afla Cerasela Lungu, Adrian Iuriciuc si Robert Gheorghe, care au avut cele mai dezamagitoare farfurii. Cel din urma este si primul concurent care intra la duel. Iata intreaga poveste a Probei de foc, AICI!A treia proba: Proba de echipa – cine gaseste mai multe trufe? … in padure!Odata cu a treia proba, se schimba usor si decorul. Concurentii se afla in padure, unde fiecare echipa va trebui sa gaseasca trufe, cu ajutorul vanatorului Cornel Stanciu si al cainelui sau special antrenat, Matilda. Aceste bijuterii ale gastronomiei cresc la pana 40 de cm in pamant, iar ei trebuie sa se straduiasca sa aduca inapoi cat mai multe. Echipa care gaseste cele mai multe trufe castiga!Un singur caine, doua echipe, asa ca se da cu banul. Echipa lui Mihai Zamfira porneste prima in cautarea trufelor, dupa care vine si randul celei de-a doua echipe, condusa de Ovidiu Margarita.