Top gafe pe Internet: Sir Tim Berners-Lee, sistemul anti-spam al Google si Killer7


Aparitia Internetului a facut imposibila ascunderea gafelor de ochii publicului, iar de cele mai multe ori gafele au avut ca punct de referinta chiar Internetul. Va prezentam in continuare o colectie de greseli care au un singur lucru in comun, online-ul.

Sir Tim Berners-Lee, omul de stiinta britanic creditat cu crearea World Wide Web in 1989, nu pare a fi un om cu prea multe regrete, dar a admis ca la un simpozion in Washington ca decizia sa de a include simbolurile „//” in constructia adresei a fost doar capriciu. Acesta a declarat ca daca ar fi sa schimbe ceva acum la Internet ar fi cele doua simboluri care sunt complet inutile.

BBC-ul este fara indoiala una dintre cele mai reputate televiziuni din lume, cu o istorie bogata si site foarte popular. In anul 2006, incidentul cu expertul in materie de Internet, Guy Goma, care a participat la o discutie cu privire la descarcarea de muzica si victoria Apple Computer intr-un proces din Marea Britanie, a facut inconjurul lumii. Nici unul dintre producatori nu au observat nimic ciudat pana cand Goma a raspuns la una dintre intrebari spunand ca „nu stiu despre ce este vorba si nici macar nu stiu ce fac eu aici”. Se pare ca Guy Goma incerca sa obtina o slujba la BBC, nu sa ajunga in direct. Unul dintre producatori a crezut ca acesta este expertul chemat pentru emisiune si anume Guy Kewney. O greseala la receptia invitatilor a facut ca specilistul IT sa ajunga in emisiune.

In urma cu doi ani, Apple a pus la vanzare, prin intermediul iTune, ceea ce ei credeau ca este primul episod din seria a IV-a a serialului Stargate Atlantis. Printr-o incurcatura pe site a ajuns al patrulea episod, eroare generata din cauza confuziei intre numarul de productie al episodului si numarul de difuzare. Apple a scos episodul 24 de ore mai tarziu, dar toate retelele P2P il oferea deja gratuit. Apple a oferit clientilor sai o despagubire de 2 dolari.

Sistemul anti-spam al Google s-a dovedit a fi prea agresiv. In urma cu doi ani, filtrul Google a declarat ca fiind spam Custom Search Blog, un blog chiar al companiei. Echipa care se ocupa de actualizare nu a remarcat avertismentul Google care spunea ca blogul va fi sters daca proprietarii nu lamuresc problema. Blogul a fost sters automat si altciva a luat imediat domeniul. Google a suspectat ca au fost atacati, dar si-au dat seama repede ce s-a intamplat de fapt si si-au recupereat ulterior si domeniul.

Cutia de la jocul Killer7 produs de Capcom spunea ca este un joc plin de actiune. Cine a intrat insa pe site-ul oficial al jocului, cel mentionat si pe cutie, www.killer7.com, au descoperit ca este vorba de altfel de actiune. Pe domeniul cu pricina se afla un site plin cu materiale pornografice. Site-ul jocului ar fi trebuit sa fie www.killer-7.com.

Alegerea unei parole puternice este o provocare pentru multi dintre noi. Cine nu a folosit sau s-a gandit sa foloseasca cuvantul „parola” sau chiar „1234”?

Citeste mai mult pe site-ul Realitatea TV