Top universitati: Nicio universitate din Romania nu are cinci stele

Nicio universitate din Romania nu a primit cinci stele, la evaluarea anuala realizata de mai multe organizatii neguvernamentale, arata raportul Coalitiei pentru Universitati Curate. Este al doilea an consecutiv in care nicio institutie de invatamant superior din Romania nu primeste punctajul maxim la capitolul integritate.

Nicio universitate de stat din Romania nu a indeplinit conditiile de transparenta si corectitudine pentru a putea fi incadrata la categoria de cinci stele, potrivit unui top al integritatii universitatilor de la noi din tara realizat de Coalitia pentru Universitati Curate.

Este al doilea an consecutiv in care Romania nu are nicio universitate de 5 stele.

Pe primele trei locuri se afla, ca si anul trecut, nbsp; Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, quot;Iuliu Hatieganu quot; din Cluj Napoca si quot;Alexandru Ioan Cuza quot; din Iasi. Acestea sunt singurele care intrunesc aproape toate criteriile de transparenta si corectitudine, si au primit patru stele.

Fata de anul tercut, in 2010 au mai trecut inca doua universitati la categoria de patru stele. Dupa ce anul trecut nbsp; au fost catalogate cu cate trei stele, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si nbsp; Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti au primit anul acesta cate o stea in plus.

Din Bucuresti, Academia de Studii Economice (ASE) a coborat pe locul sase dupa ce in 2009 se afla pe locul patru, dar a reusit sa se pastreze prima in topul universitatilor de trei stele. nbsp; De asemenea, Universitatea din Bucuresti a coborat opt locuri, ajungand pana pe pozitia 20.

De asemenea si Universitatea Maritima din Constanta a coborat de pe locul 5 in top si cu trei stele pana pe locul 26, al categoria de doua stele. In aceeasi situatie se afla si Universitatea Politehnica din Bucuresti, numai ca aceasta a coborat de pe pozitia sapte, cu trei stele pana pe 27 la doua stele.

Sursa foto: Grup RC