Topul castigurilor vedetelor autohtone in 2009


E sfarsit de an si a venit momentul bilanturilor. Artistii si trupele din showbizul romanesc isi numara banii castigati anul acesta, mult mai dificil din punct de vedere financiar fata de cel precedent.

Libertatea a tras cu ochiul in conturile vedetelor si va prezinta lista profiturilor obtinute in 2009. Singurul care a reusit sa-si pastreze constante veniturile a fost Stefan Banica jr, cel care, de altfel, ocupa si prima treapta a podiumului, cu cei 500.000 de euro incasati in doar 12 luni. Restului artistilor si formatiilor autohtone le au scazut sumele castigate cu pana la 50%.

In 2009, “laurii” ii primeste Stefan Banica jr, cu 500.000 de euro castigati, aceeasi suma pe care noi o treceam in palmaresul sau financiar si anul trecut, cand insa se clasa doar pe locul al treilea. Cu un repertoriu aproape neschimbat, dar pus in valoare de farmecul sau, si selectiv cu propriile aparitii, Banica jr a reusit la un moment dat sa primeasca pentru un singur concert o suma-record pentru un artist roman: 30.000 de euro. Spectacolele sale de Craciun, un brand personal, raman imbatabile, de pe urma lor artistul incasand circa 150.000 de euro.

In urma veniturilor realizate din aparitiile live, locurile doi si trei sunt impartite de Proconsul si de Voltaj, fiecare trupa reusind sa-si “ingrase” contul cu cate 450.000 de euro.

Sursa foto: Libertatea

Citeste mai mult pe site-ul Libertatea