Topul celor mai nemilosi dictatori ai lumii moderne. Ceausescu se afla printre ei!


Unii dintre noi am simtit pe propria piele ce inseamna sa traiesti in dictatura. Tinerii sub 25 de ani afla de la parinti sau din carti in ce conditii traiau romanii sub dictatura lui Ceausescu.

Din pacate, lumea a fost, si inca mai este, condusa de unii dintre cei mai de temut sefi de stat, care ignora saracia, isi infometeaza poporul si isi omoara opozantii.

Iata mai jos un top al celor mai nemilosi dictatori ai lumii moderne si, din nefericire, Nicolae Ceausescu se afla printre ei.


1.Kim Jong-Il

Presedintele Coreei de Nord a preluat puterea in 1998, cand tatal sau, Kim Il-Sung a murit. Se crede creatorul Universului, alaturi de tatal sau, si are o „Echipa a placerii”, un grup de femei care il urmeaza peste tot. Crede despre Coreea de Nord ca este cel mai democratic, liber si respectat stat din lume.
nbsp;
Pretinde ca el a inventat hamburgherul si a vrut sa depopuleze capitala tarii de toti locuitorii mici de statura, din cauza faptului ca este complexat de propria statura. Copiii invata la scoala ca presedintele nu merge niciodata la toaleta.
nbsp;
Cel mai trasnit lucru pe care l-a facut a fost sa rapeasca doi regizori din Coreea de Sud, pe care i-a pus sa realizeze un remake dupa Godzilla, in maniera conumista.
nbsp;
Considera ca tara pe care o conduce este un paradis, unde nimeni nu stie ce este saracia si unde toata lumea duce o viata fericita. In viata reala, coreenii sunt adesea torturati si majoritatea lucreaza in cooperative agricole.
nbsp;
2.Mobutu Sese Seko
nbsp;
Mobutu a fost presedintele Zairului (acum Republica Democrata Congo). A interzit toate palariile si caciulile cu imprimeu care imita pielea de leopard, el fiind singurul care purta astfel de accesorii.
nbsp;
A comandat ca intr-o seara toate programel de la televiziune sa inceapa cu el coborand din Rai. Si-a atribuit diferite apelative, unul dintre ele fiind „Cel mai puternic razboinic, care, datorita rezistentei si dorintei de a castiga, va merge din victorie in victorie si va lasa numai foc in urma sa”. Baga la inchisoare pe toti cei care nu aveau nume african.
nbsp;
A fost inlaturat de la putere in 1996, iar un an mai tarziu a murit, in Maroc, de cancer la prostata.
nbsp;
3.Francois Duvalier
nbsp;
Ales presedinte pe viata, Francois „Papa Doc” Duvalier a condus Haiti intre anii 1957-1971. In urma unui atac de cord, l-a numit pe Clement Barbot, seful unui grup paramilitar, sa preia puterea in timp ce el se recupera in urma bolii. Dupa ce s-a insanatosit, l-a acuzat pe Barbot ca a vrut sa-l inlature de la putere si a comandat asasinarea lui. Si pentru ca nu l-a putut gasi, Duvalier a inceput sa creada ca acesta s-a transformat in caine negru si a comandat omorarea tuturor cainilor negri din Haiti.
nbsp;
In 1961, cand a organizat alegeri, a fost ales cu 100% din voturi. Ii obliga pe haitieni sa recite in fiecare zi o rugaciune care ii era dedicata.
nbsp;
A murit in 1971, iar puterea a fost preluata de fiul lui, Jean-Claude Duvalier, cunoscut si sub numele „Baby Doc”.
nbsp;
4.Saparmurat Niyazov
nbsp;
Niyazov a fost presedintele ales pe viata al Turkmenistanului intre anii 1990-2006. A ramas celebru pentru faptul ca a denumit lunile anului dupa numele lui, ale membrilor familiei si dupa cartile scrise de el, iar painea a denumit-o dupa numele mamei sale.
nbsp;
Avea toti dintii de aur si folosea machiaj si ruj cand participa la concerte. A cerut ca una scrierile lui sa capete aceeasi importanta ca si Coranul, iar toate bancnotele din tara au portretul lui pe ele. Pentru a nu fi concediati sau pentru a-si lua permisul de conducere, turkmenii trebuie sa stie pe de rost pasaje din cartile sale.

Vezi topul integral pe incont.ro.