Traian Basescu a fost validat in functia de presedinte al Romaniei

nbsp;

Traian Basescu a fost validat, miercuri, in functia de presedinte al Romaniei la Curtea Constitutionala, dupa ce luni, judecatorii institutiei au validat rezultatul alegerilor din 6 decembrie.

Ceremonia de validare a durat circa 15 minute, iar in discursul sau, Basescu a multumit poporului roman si a declarat ca momentul in care poate fi reales este un unul unic in viata unui sef de stat. El a mai spus ca romanii i-au dat, pe 6 decembrie, quot;unii sustinere, altii o lectie quot;.

quot;Indiferent care a fost pozitia romanilor pe 6 decembrie, voi fi presedintele tuturor, si a celor 22 milioane de romani care traiesc in frontierele Romaniei si a celor aproape 10 milioane din afara frontierelor quot;, a spus presedintele.

Totodata, Basescu a tinut sa precizeze ca obiectivul sau este acela ca fiecare roman sa simta ca presedintele este si al lui, indiferent cum a votat, adaugand ca acesta va fi crezul sau pentru urmatorii cinci ani.

quot;Cu certitudine obiectivul prinncipal este ca fiecare roman sa simta ca presedintele este si al lui, indiferent cum a votat. Si acesta este crezul meu pentru urmatorii 5 ani. Stiu ca Romania trece printr-o sit relativ dificila, la fel ca aproape toate tarile UE, iar in aceasta perioada avem nevoie, mai mult ca oricand, de solidaritate. O solidaritate care nu poata sa vina in absenta unei atitudini a presedintelui Romaniei indreptata in mod egal catre fiecare roman quot;, a spus presedintele.

Traian Basescu a mai aratat ca quot;responsabilitatea unui presedinte in exercitiul celui de-al doilea mandat este mai mare decat pentru primul quot;. quot;Analiza celor bune, dar si a greselilor este obligatorie. Este un alt obiectiv al celui de al doilea mandat, acela de a fi mai bun decat in primul mandat quot;, a mai spus Basescu.

Seful statului a precizat, in incheiere, ca presedintele are obligatia sa gaseasca formulele politice care sa duca la indeplinirea integrala sau in mare parte din programul cu care a castigat alegerile.

Cel de-al doilea mandat al lui Traian Basescu va intra efectiv in vigoare pe data de 21 decembrie, cand va depune juramantul in Parlament.