Tratament gratuit de cancer in Ungaria, la Spitalul din Debrecen

Romanii au sansa sa fie tratati gratuit de cancer in Ungaria, la Spitalul din Debrecen, datorita unui proiect cu fonduri europene.Proiectul este derulat de Ungaria in colaborare cu tara noastra.

Potrivit stirilor Pro TV, vecinii nostri au accesat fonduri de 2 milioane de euro, insa conform documentatiei, mai trebuia implicata o tara in acest proiect. Astfel, a fost aleasa Romania. 1.200 de romani bolnavi de cancer au sansa sa se trateze gratuit timp de un an la Spitalul din Debrecen.

Unitatea spitaliceasca a primit un aparat modern pentru radioterapie, care valoreaza 2 milioane de euro.Pacientii romani care au mers la tratament in Ungaria au ramas de-a dreptul impresionati de conditiile din spital si de felul in care au fost tratati.

Saloane curate, atentie acordata bolnavului si, suprinzator pentru oricine trece prin spitalele romanesti, nimeni nu primeste atentii .Tratamentul si spitalizarea sunt gratuite. Pacientii mai pretentiosi pot sta la hotelul medical, construit de Ministerul Sanatatii. Beneficiaza de toate conditiile dintr-un hotel obisnuit: seif, televizor, frigider, baie proprie. Peste toate, au la dispozitie medic si asistenta.