Trei avocati de la Baroul Bucuresti si un director de banca, membri ai unei retele specializata in fraude imobiliare


Procurorii DIICOT au facut, in aceasta dimineata, 47 de perchezitii in Bucuresti pentru destructurarea unui grup infractional organizat, format din 25 de persoane, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune, fals si uz de fals.

Dintre nbsp; invinuiti, trei sunt avocati in cadrul Baroului Bucuresti, unul are nbsp; calitatea de arhivar sef in cadrul Serviciului de carte Funciara al Sectorului 1 Bucuresti, iar un invinuit este director coordonator al unei unitati bancare.

Potrivit DIICOT, membrii grupului infractional organizat au indus in eroare, prin utilizarea de mijloace frauduloase, mai multe parti vatamate, cu prilejul instrainarii unor imobile care nu le apartineau.

Modalitatea de actionare a gruparii consta in identificarea de nbsp; imobile situate in Bucuresti – terenuri cu/fara constructie aferenta, nelocuite si aflate in stare de conservare ori aflate in paragina si intocmirea in fals de nbsp; inscrisuri – titluri de proprietate, certificate de mostenitor sau diverse alte acte notariale precum si acte de identitate, cu complicitatea unor functionari din cadrul institutiilor statului cu atributii in domeniul cadastrului si publicitatii imobiliare precum si a unor persoane care aveau cunostinte de specialitate in domeniul confectionarii de stampile si alte insemne.

Invinuitii foloseau inscrisurile falsificate pentru inducerea in eroare a persoanelor interesate de investitii imobiliare, precum si a reprezentantilor birourilor notariale, prin vanzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora in vederea obtinerea unor credite bancare, fara ca proprietarii de drept nbsp; sa aiba cunostinta despre acest fapt.

Membrii gruparii au reusit astfel inducerea in eroare a mai multor parti vatamate si producerea pana la aceasta data a unui prejudiciu de 980.000 de euro.

La data de 2 septembrie au fost efectuate 47 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti.

Foto: Mondo News