Trusa de inmormantare, ultima gaselnita de facut bani la Arhiepiscopia Romanului si Bacaului


Fetele bisericesti din Moldova au o noua gaselnita de facut bani: trusa de inmormantare. Nu costa foarte scump, dar la cate inmormantari sunt, se aduna sume frumusele in vistieria bisericilor.

Adevarul scrie ca nbsp;Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a pus in vanzare aceste truse de inmormantare in majoritatea bisericilor si magazinelor specializate.

Preotul Constantin Gherasim, nbsp;purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, nbsp;a explicat pentru adevarul.ro ce contine o trusa speciala pentru inmormantare si de ce este atat de cautata.

„Atunci cand se intampla sa fie lovit de pierderea unei persoane apropiate, omul e panicat, nu stie ce si de unde sa cumpere sau care e ritualul ce trebuie respectat. Sunt lucruri chiar necesare pentru credinciosi“, spune preotul Constantin Gherasim.

Trusele cu pricina se vand cu 25 de lei bucata.
Pachetul contine o icoana a Maicii Domnului, o cruce de mana, un toiag de ceara, tamaie parfumata si carbune, catuie pentru tamaiere si un „indrumator privind inmormantarea si pomenirile pentru cei adormiti“.

„Produsele din acest pachet sunt binecuvantate si oferim garantia ca sunt sfintite. Nu stim cate s-au vandut. Abia am lansat acest produs“, a mai spus preotul Grerasie.

Sursa foto: adevarul.ro