Tudor Ciuhodaru a fost dat afara din cauza lui Andrei Georgescu?

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, n-a apucat sa-si intre in paine la Ministerul Sanatatii, ca a si fost dat afara. S-a intamplat joi dimineata, la nici doua zile de la numirea in functia de consilier pe probleme de urgenta la Ministerul Sanatatii, transmite agentia Mediafax.

UPDATE. O explicatie a eliberarii din functie a lui Ciuhodaru ar fi o divergenta pornita de la UDMR. Potrivit Realitatea TV, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a calificat drept putin interesant si nu prea uzual gestul consilierului onorific Tudor Ciuhodaru de a-i prezenta premierului Emil Boc, in absenta ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli, doi medici pe care ii doreste.

O alta explicatie a demiterii sale ar fi faptul ca Ciuhodaru s-a prezentat public ca fiind seful celor doi medici. El ar fi declarat ca Andrei Georgescu si Vasile Cepoi vor face parte din echipa sa, ceea ce a starnit un val de nemultumiri. Printre acestia se numara inclusiv Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si finul lui Traian Basescu.

Anuntul privind eliberarea din functie a lui Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore. Aceasta a declarat ca prin numirea secretarului de stat Vasile Cepoi si a subsecretarului de stat pe probleme de urgenta Andrei Georgescu, echipa care se va ocupa de problemele asistentei medicale de Urgenta este completa.

Ieseanul Tudor Ciuhodaru a fost eliberat din functia in care fusese numit in locul lui Raed Arafat in urma cu doua zile, dupa demisia acestuia, nemultumumit de unele prevederi din Legea Sanatatii.

Ciuhodaru a fost numit consilier onorific pentru medicina de urgenta in Ministerul Sanatatii la data de 10 ianuarie. Tudor Ciuhodaru declara la numire sa in functie ca a fost solicitat sa contribuie la proiectul Legii Sanatatii. Am fost invitat la Presedintie de dimineata, am discutat despre sistemul de urgenta, mi-a fost solicitat CV-ul si informatii despre ce stiu sa fac , a spus Tudor Ciuhodaru.

O zi mai tarziu, adica miercuri, Ciuhodaru s-a prezentat la Guvern, unde i-a adus pe medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi ca facand parte din echipa care va lucra la legea privind sanatatea si serviciile de urgenta.Sursa foto: Adevarul