Tudor Platon, elev la Liceul Informatic din Piatra Neamt, a fost exmatriculat pentru ca a publicat fotografii din liceu


Tudor Platon, elev in clasa a XII-a la Liceul Informatic din Piatra Neamt a fost exmatriculat pentru ca si-a fotografiat colegii fumand sau jucand carti dupa orele de curs.

Tudor Platon, elev in clasa a XII-a la Liceul Informatic din Piatra Neamt a fost exmatriculat pentru ca si-a fotografiat colegii fumand sau jucand carti dupa orele de curs.

Fotografiile au fost facute in cadrul unui proiect pentru quot;Gradinita de Fotografie Documentara Oskar quot;, un curs paralel urmat de Tudor Platon. Elevul spune ca a avut acordul verbal al profesorilor pentru realizarea proiectului, insa, in momentul in care fotografiile au fost publicate, profesorii l-au acuzat ca a denigrat imaginea liceului.

Tudor a retras fotografiile de pe site-ul quot;Gradinitei de Fotografie quot; insa, dupa doua saptamani, atat el, cat si cinci colegi care apareau in fotografii au fost mutati disciplinar la alt liceu. Profesorii liceului de informatica au motivat gestul spunand ca fotografiile au fost regizate, iar cele in care apar si profesorii au fost realizate fara acordul lor.

quot;Am vorbit cu profesorii, dar n-am cerut un acord scris si de aici au aparut complicatiile quot;, a declarat Tudor Platon pentru gandul. Tudor sustine ca nu a regizat nimic, iar cat timp a realizat fotografiile toata lumea, inclusiv profesorii, stiau ceea ce face.

quot;Nu sunt regizate, am fotografiat doar ceea ce fac ei. Ei raman des… ramaneau, ca acum au fost dati afara… Ramaneau dupa ore si jucau poker. Sau fumau in subsolul cladirii… Nu eram eu nebun sa-i tarasc in subsolul cladirii si sa le fac poze cu tigarile… Nu-i nimic regizat, mai ales ca proiectul a fost facut pentru o scoala documentara. Asta s-a intamplat, asta am fotografiat quot;, spune Tudor.

Elevul adauga ca ar fi fost aproape imposibil ca profesorii sa nu stie ca sunt fotografiati, avand in vedere natura si dimensiunile aparatului pe care l-a folosit.

quot;Fotografiile le-am facut cu un aparat Cannon 40 D. Face mult zgomot cand declanseaza si mai e si foarte mare. Nu se putea face altfel. Am vorbit cu profesorii, cel putin la ora de informatica ma plimbam cu aparatul prin clasa si ma lasau sa fac fotografii quot;, povesteste Tudor.

Vezi cum au reactionat profesorii pe site-ul Gandul