Turul Romaniei – Prima etapa a fost dominata de italieni

In ciuda caldurii si efortului depus la contratimpul de dimineata, participantii la Turul Romaniei au rulat destul de tare mai ales in prima parte a primei etape, intre Constanta si Braila (184 km).

Primele patru locuri au fost ocupate de italienii Christian Grazian, Andrea Margin (ambii de la Friuli), Fabio Masotti (San Marco Concrete) si Marco Fuzas (Friuli). Lider al clasamentului general a devenit germanul Henrich Berger (Mazicon).

Caravana a evitat, prin traseul ales, rutele aglomerate ale Dobrogei, astfel ca in aceasta prima etapa nu s-au inregistrat incidente de cursa. In prima parte a etapei s-a rulat destul de rapid, astfel ca la final s-a inregistrat o medie orara buna (42,307 km). Cum in program au figurat si trei sprinturi, din pluton s-au desprins 19 ciclisti, care si-au disputat intaietatea pana la sosirea in Braila. Eduard Grosu (Romania tineret) s-a impus in primul, la Ovidiu, iar Christian Grazian si Mark O’Brien (Tableware) le-au castigat pe cele din localitatile „Mihail Kogalniceanu”” si Harsova. Etapa a inclus si catararea de la Stupina, de categoria C, unde a avut castig de cauza Alessandro Calderan, cel care a devenit astfel si primul purtator al tricoului verde.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Marian Burlacu /Adevarul)