UDMR: Daca va fi nevoie de alte masuri de austeritate si in 2011, am ratat anul 2010

Daca va fi necesar ca Guvernul sa ia noi masuri de austeritate in 2011, inseamna ca a ratat anul 2010, sustine liderul UDMR, Marko Bela. Intr-un interviu pentru RFI, vicepremierul le reproseaza guvernantilor ca au avut prea multe ezitari si nu au fost mereu destul de operativi.

quot;Daca as face un inventar al acestor masuri, as zice ca totusi au existat destul de multe ezitari, nu am fost de fiecare data destul de operativi. In astfel de cazuri, masurile trebuie sa fie luate cat mai repede si cat mai ferm, daca esti convins ca este nevoie de ele. Deci reprosul meu s-ar referi la aceste ezitari quot;, a declarat Marko Bela.

Vicepremierul atrage atentia ca Executivul s-a ocupat foarte putin de investitii si stimularea economiei. Pentru anul 2011, UDMR nu-si mai poate asuma alte masuri restrictive, pentru ca asta ar insemna ca pana acum Guvernul a actionat gresit, mai sustine Marko Bela.

quot;Daca masurile luate in anul 2010 au fost corecte, atunci n-ar trebui sa fie nevoie de noi masuri de austeritate in anul 2011. Daca totusi ar fi nevoie de asa ceva, eu cred ca acest lucru ar insemna ca am ratat anul 2010. Eu sunt convins ca nu vom avea nevoie de noi restrictii in cazul veniturilor, salariilor, pensiilor, in anul 2011 si UDMR-ul nici nu-si mai poate asuma astfel de masuri. Acest lucru ar insemna ca am actionat gresit in 2010 quot;, a mai declarat liderul UDMR.