UEFA a interzis in mod oficial prezenta vuvuzelelor in competitiile europene

nbsp;

UEFA a anuntat, miercuri, ca interzice folosirea vuvuzelelor, trompetele fanilor la Cupa Mondiala din Africa de Sud, la toate meciurile ce vor avea loc in competitiile europene.

UEFA a informat cele 53 de federatii membri ca aceasta decizie a fost luata in acord cu traditia si cultura fotbalului european, apreciind casunetul vuvuzelelor poate schimba atmosfera la un meci.

quot;Cupa Mondiala a fost caracterizata de folosirea pe scara larga a vuvuzelelor. In contextul Africii de Sud, vuvuzela a adus putina aroma locala si folclor, dar UEFA considera ca folosirea acestui instrument nu ar fi adecvata in Europa. Magia fotbalului consta in schimbul de emotii intre teren 351;i tribune, publicul putand sa transmita emotii jucatorilor. UEFA considera ca vuvuzelele ar schimbatotal atmosfera si nu ar mai putea exista emotiile fanilor si experienta jocului.

Pentru a evita aceste efecte negative 351;i pentru proteja cultura 351;i traditia fotbalului europeana – cantecele, scandarile – UEFA a decis, cu efect imediat, ca vuvuzelele sa fie interzise pe stadionuele unde se joaca meciuri din competitiile UEFA. Federatiile au primit instructiuni sa ia toate masurile necesare in acest sens, dar sa informeze despre aceasta masura si cluburile participante quot;, a anuntat forul fotbalistic european.