UMF Targu Mures: Guvernul a gasit o solutie tehnica de infiintare a liniei maghiare

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat, marti, ca se va aplica o solutie tehnica de infiintare a liniei de invatamant in limba maghiara la UMF Targu Mures, transmite agentia Mediafax.Am vorbit cu liderul studentilor din Targu Mures. Guvernul va aplica o solutie tehnica de infiintare a liniei maghiare de invatamant la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures.

Linia va fi infiintata astfel incat studentii sa nu aiba nimic de reprosat fata de modul de rezolvare a acestei probleme, a tinut sa sublinieze premierul Ungureanu, care a adaugat ca azi-noapte a avut o discutie pe aceasta tema cu liderul studentilor din Targu Mures.Ungureanu a mai explicat ca solutia care se va aplica la UMF Targu Mures va respecta atat Legea invatamanului, cat si principiul autonomiei universitare si multiculturalitatea.

In sedintele coalitiei am spus ca atunci cand reprezentantii acesteia vor ajunge la un punct de vedere comun privind universitatea din Targu Mures, Guvernul va reactiona in functie de acest punct de vedere, iar ieri (luni-n.r.) s-a ajuns la un astfel de punct de vedere. Solutia tehnica posibila trebuie sa respecte Legea invatamantului, principiul autonomiei universitare si multiculturalitatea , a spus Ungureanu, precizand ca el este un premier independent care conduce un guvern politic.