UMF Targu Mures: UDMR boicoteaza Guvernul in Parlament

Deputatii UDMR au parasit, luni, sala de plen din Camera Deputatilor din cauza scandalului de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Mures. Senatorii sunt nemultumiti de hotararea de guvern cu privire la sectia de limba maghiara a UMF Mures.Reprezentantii UDMR acuza Guvernul ca nu a dat niciun semnal ca se lucreaza la Hotararea de Guvern privind infiintarea unei sectiuni in limba maghiara la UMF Targu Mures.

Miza zilei este UMF Mures sau reglarea unor conturi cu PDL. Daca UDMR isi duce amenintarea pana la capat, atunci nu va avea de castigat mare lucru, pentru ca USL a anuntat deja ca nu va face UDMR-ului aceasta favoare. Liderul PNL, Crin Antonescu, a cerut demisia ministrului Educatiei tocmai pe aceasta tema. Miza este, probabil, redefinirea pozitiei de putere in Coalitie.

Deputatul Attila Korodi a declarat, la Realitatea TV, ca Uniunea este ingrijorata de faptul ca Guvernul nu-si asuma responsabilitatea privind problema de la UMF Mures, parasirea plenului fiind doar un semnal de alarma pentru partenerii de la guvernare. Suntem ingrijorati si foarte atenti la ce se intampla in Guvern. Dorim ca Guvernul sa-si asume responsabilitatea. Dupa ce semnalele de la Guvern au fost confuze, am decis ca semnalul nostru sa fie clar. Este normal ceea ce am facut. Alte comentarii nu sunt de folos , a spus Attila Korodi, deputat UDMR, la postul Realitatea TV.Foto: Mondo News