Udrea scoate o carte despre toate lucrurile bune pe care le-a realizat

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, nu stie cum sa mai risipeasca banii. Daca pana acum se organiza o conferinta de presa in care se prezentau realizarile ministerului in anul respectiv, Udrea s-a gandit anul acesta, pe timp de criza financiara, sa realizeze o carte cu toate lucrurile bune realizate de ministerul pe care in conduce.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, nu stie cum sa mai risipeasca banii

quot;Va vom prezenta cartea luni si in ea vom arata tot ce a realizat ministerul in 2010. Eu cred ca s-a facut mult, in conditiile in care bugetul ministerului a fost mai mic cu 41% fata de anul trecut quot;, a spus Udrea, fara a specifica cat a costat cartea sau de unde a fost asigurata finantarea.

Elena Udrea vrea ca pana la jumatatea anului viitor sa contracteze intreaga suma alocata prin Programul Operational Regional, respectiv 4,3 miliarde de euro.

quot;Valoarea POR este de 4,3 miliarde de euro, iar pana acum au fost depuse 7.551 de cereri in valoare de peste 11 miliarde de euro. Pana in prezent, din cele trei miliarde de euro contractate am facut plati de 560 milioane de euro quot;, a declarat Elena Udrea. Pana acum au fost semnate 998 de proiecte prin Programul Operational Regional (POR), a caror valoare depaseste trei miliarde de euro. Udrea a spus ca din 2011 va introduce un caiet de sarcini tip, cu prevederi unice, care sa restranga posibilitatea autoritatilor contractante sa favorizeze anumite firme atunci cand organizeaza o licitatie.

quot;De anul viitor vom folosi un caiet de sarcini tip, cu prevederi unice, care speram sa limiteze practicile care se cunosc privind achizitiile publice quot;, a afirmat Udrea.