Un accident facut in 2002 de Orest Onofrei – motivul care sta la baza retragerii acestui de la Agricultura

nbsp;

Orest Onofrei, desemnat pentru postul de ministru al Agriculturii, a declarat pentru Mediafax ca vrea sa renunte la aceasta functie, din cauza acuzelor aparute in presa cu privire la un accident mortal in care a fost implicat in 2002.

quot;Se creeaza o problema publica si nu doresc sa pun in situatii dificile nici premierul, si nici pe presedinte. Suntem intr-o situatie dificila, iar in conditiile in care detii o functie de o asemenea importanta trebuie sa faci ceva, si nu sa dai explicatii quot;, a precizat Onofrei.

La randul sau, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat pentru Mediafax, ca Orest Onofrei l-a contactat telefonic si i-a spus ca intentioneaza sa renunte la portofoliul Agriculturii.

Flutur a apreciat gestul lui Onofrei drept unul de onoare. quot;Orest Onofrei face un gest de onoare exact din acest motiv, pentru ca a aparut acest atac la adresa lui. Omul este achitat, este nevinovat, dar a socotit ca nu vrea quot;, a spus Flutur pentru Mediafax.

Orest Onofrei a omorat un copil intr-un accident de circulatie petrecut in 2002. Jurnalistii de la Gardianul scriu ca senatorul a fost implicat intr-un grav accident de circulatie, pe data de 29 iunie 2002, soldat cu moartea unui baietel in varsta de 8 ani. Senatorul a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, insa ulterior a fost achitat.

In ancheta procurorilor, citata de Gardianul, s-a stabilit ca accidentul s-a produs atat din vina copilului, care a traversat neregulamentar, cat si a soferului, care a condus imprudent, cu o viteza mai mare decat cea legala.

In fata instantei, mama baietelului, Magda Hadarag, a declarat ca, imediat dupa accident, a primit din partea lui Onofrei (care la acea vreme ocupa functia de prefect al judetului Suceava) suma de “zece milioane de lei, 30 de kilograme de oase pentru ciorba si zece kilograme de carne”.

Sursa foto: Mediafax