Un deputat PDL propune impozitare diferentiata pentru societatile de distribuire a carburantilor


Deputatul PDL Daniel Oajdea va propune un proiect legislativ prin care societatile de distribuire a carburantilor sa fie impozitate diferentiat in functie de adaosul comercial.

Potrivit lui Oajdea, o astfel de initiativa ar putea duce la o stoparea a cresterii pretului carburantilor.

quot;E limpede ca avem de-a face cu un monopol. Aceste societati se inteleg in prealabil asupra preturilor. (…) Putem vorbi chiar si de o complicitate mascata intre stat si aceste societati. Statul e multumit de vanzarile care se fac, cresc accizele quot;, a declarat, duminica, in conferinta de presa la Iasi, Daniel Oajdea.

Deputatul PDL a adaugat ca se inregistraza, in acest mod, venituri la bugetul de stat, dar a subliniat ca este o crestere nesanatoasa din cauza lantului de scumpiri pe care il provoaca o majorare a pretului carburantilor.

Oajdea a precizat ca proiectul legislativ va fi depus in sesiunea parlamentara din toamna, dupa ce va primi un raspuns de la Ministerul de Finante privind mai multe date financiare, cererea deputatului fiind depusa la minister in urma cu doua saptamani.

quot;Astept raspunsul de la Ministerul de Finante pentru a putea definitiva proiectul quot;, a spus Oajdea.

Parlamentarul a mai afirmat ca va reinitia proiectul de infiintare a unei comisii de ancheta privind privatizarea Petrom.

Sursa foto: Realitatea TV