Un nou acord cu FMI va include restructurari la stat si reforme noi

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat pentru Bloomberg ca un nou acord al Romaniei cu Fondul va cuprinde noi reforme structurale privind forta de munca, infrastructura si investitiile.

Franks a tinut sa atraga atentia ca statul nu este complet restructurat in acest moment, astfel ca unele sectoare trebuie sa se reformeze si sa atinga nivelul de productivitate de care are nevoie.

quot;Este clar ca statul nu a fost complet restructurat. Exista sectoare ale economiei pe care Romania trebuie inca sa le reformeze pentru a atinge nivelul de flexibilitate si productivitate de care are nevoie quot;, a declarat Franks, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Potrivit acordului actual, board-ul FMI se va intalni lpe data de 7 ianuarie pentru a evalua progresele Romaniei.

Autoritatile romane au aratat in mai multe randuri ca se intentioneaza incheierea unui acord preventiv cu FMI, dupa incheierea actualului pachet de finantare in aprilie.

Jeffrey Franks a mai spus, pentru Bloomberg, ca tara noastra si-a schimbat imaginea de quot;elev mediocru quot; dupa ce Guvernul a supravietuit voturilor de neincredere si protestelor pentru a respecta cerintele FMI privind reducerea cheltuielilor si a numarului de angajati de la stat.

quot;Romania avea o reputatie de a fi un elev destul de mediocru in privinta finalizarii reformelor, iar acest program a schimbat aceasta imagine. Este vazuta acum ca o tara care a facut eforturi enorme in pofida unei situatii dificile pentru a incheia reforme dificile, dar necesare quot;, a mai spus seful misiunii FMI in Romania.