Un tip de sticla creata in 1962, folosita la ecrane pentru tabletele cu touch screen si televizoarele de ultima generatie


Un tip de sticla ultra rezistenta si subtire creata in 1962 este pe punctul de a se transforma intr-o mina de aur pentru compania americana Corning Inc., titreaza presa internationala.

Sticla, care are o vechime de 159 de ani, a ridicat productia companiei americane, care se asteapta ca aceasta sa ajute la crearea noilor ecrane pentru tabletele cu touch screen si televizoarele de ultima generatie.

Sticla a fost inventata prin anii ’60, dar la acel moment nu i s-a gasit o utilizare comerciala, asa ca a fost pastrata intr-un laborator de cercetare timp de aproape o jumatate de secol.

Primul sau client a aparut in 2008, iar de atunci aceasta a adus producatorului de sticla american 170 milioane dolari anual, fiind comercializata ca un strat protector pentru ecranele a 40 de milioane de telefoane mobile.

In prezent, ultimele tendinte in materie de televizoare ar putea catapulta o afacere de miliarde de dolari: ecrane plate fara rama care ar putea fi usor confundate cu lucrari de arta din sticla pe peretele din living-room.

Citeste mai mult pe site-ul Adevarul (Sursa foto: Adevarul)