Unde-i trimite Cristian Cioaca pe politisti sa o caute pe Elodia

Politistul Cristian Cioaca, acuzat ca si-a omorat sotia, pe avocata Elodia Ghinescu, a trimis o cerere la CEDO, sustinand ca i-au fost incalcate mai multe drepturi in timpul desfasurarii anchetei.

Din inchisoare, el le-a cerut politistilor sa n-o mai caute pe Elodia prin ape si rape si sa mearga la vama, unde ar exista evidenta ca avocata a parasit tara in 2007.

”Reclam incalcarea dreptului la respectarea vietii private si de familie, prin modul in care mi-a fost afectata imaginea, profesia, renumele public, viata de familie, prin prezentarea mea timp de cinci ani ca fiind vinovat de uciderea sotiei mele”, scrie Cioaca in cerera trimisa la Strasbourg.

Politistul sustine ca arestarea sa a fost abuziva, iar procurorii isi bazeaza toate acuzatiile pe presupuneri si banuieli.

”Consider ca organele judiciare romane nu au facut o ancheta corespunzatoare si completa. Desi evidentele oficiale au aratat ca sotia mea a parasit tara, in loc sa fie cautata ca persoana vie, in raport cu procedurile de iesire din tara, aceasta a fost cautata inca din cursul lunii septembrie 2007 prin rape si ape, sub forma unui cadavru . Aceasta abordare a cazului a creat premisele unei abordari gresite” , mai scrie Cioaca.

Cererea a fost trimisa la CEDO de avocata lui Cioaca. De cealalta parte, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, sustine ca cererea trimisa la CEDO de aparare este neintemeiata si reprezinta o presiune exercitata asupra magistratilor.

Procesul lui Cristian Cioaca va incepe pe 4 martie, la Pitesti.