Vacantele de Craciun si Revelion 2011, cautate de cei care au muncit toata vara

Cine munceste intreaga vara, va culege roadele in iarna. Cam asta si-au propus mii de romani care au lucrat in tot sezonul festival, ca sa stranga bani pentru vacanta de la sfarsitul anului, printre nameti.

Un barman intr-un club de noapte din Timisoara si-a sacrificat vacanta de vara si a ramas acasa sa stranga bani. Spune insa ca isi va lua revansa la iarna, cand are de gand sa merga in Alpi. Asa ca vaneaza inca de pe acum ofertele agentiilor de turism.

De cealalta parte, nici agentii de turism nu stau cu mainile in san. Au pregatit deja ofertele pentru Craciun si Revelion. Surprinzator, desi este criza, agentii de turism spun ca destinatiile cele mai cautate de romani sunt cele exotice: Republica Dominicana, insulele Maldive si Mauritius.

In topul preferintelor se afla si Thailanda, unde o saptamana de concediu intre Craciun si Revelion, la un hotel de cinci stele, ajunge la 1.000 de euro de persoana. In schimb, pentru statiunile de schi din Austria si Elvetia, preturile sunt de trei ori mai mici.

Potrivit estimarilor, aproape 70.000 de romani si-au facut deja rezervari pentru vacanta de iarna atat in tara, cat si in strainatate. nbsp;