“Vagabondul milionar” si “Orasul Zeilor”, printre filmele care au marcat anii 2000

nbsp;

De la lungmetrajul asiatic quot;In The Mood For Love quot; la nostalgia rafinata a peliculei britanice quot;Vagabondul milionar quot; si victoria sa zdrobitoare la Oscar 2009, agentia Mediafax va prezinta lista cronologica a celor zece filme care au marcat ultimul deceniu alcatuita de Agence France-Presse.

quot;O iubire imposibila/ In The Mood For Love quot;, de Wong Kar-wai (Hong-Kong) – Senzuala melancolie degajata, frumusetea imaginilor, lirismul cadrelor quot;au ralenti quot; si fascinanta muzica a lui Michael Galasso au facut din quot;In The Mood For Love quot;, care i-a adus actorului Tony Leung premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de Film de la Cannes din anul 2000, o pelicula adulata in lumea intreaga, fiind considerata de majoritatea criticilor drept una dintre cele mai marcante ale ultimului deceniu.

quot;Calatoria lui Chihiro/ Spirited Away quot;, semnat de maestrul cinematografiei de animatie japoneze Hayao Miyazaki, este produsul legendarelor studiouri Ghibli. Aceasta mica quot;bijuterie quot; de animatie, lansata in iulie 2001 in Japonia, a cunoscut un succes fenomenal in aceasta tara, depasind filmul quot;Titanic quot; in clasamentul incasarilor din toate timpurile si fiind vizionat de peste 17 milioane de spectatori pana la sfarsitul lui 2001. Filmul s-a bucurat ulterior si de o remarcabila cariera internationala.

Vezi toata lista pe site-ul Mediafax