Vantu: SRI, un serviciu de politie politica personala a lui Basescu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat ca SRI a devenit un serviciu de politie politica personala a lui Traian Basescu.
A incercat sa cautioneze activitatea stricta de politie politica pe care o face SRI astazi, condus de catre domnul Maior si de catre domnul Coldea. Acest serviciu a ajuns sa functioneze astazi ca un serviciu de politie politica personala a lui Traian Basescu. SRI a recrutat procurori care au devenit ofiteri sub acoperire, ziaristi care sunt ofiteri sub acoperire. Prin intermediul lor, Basescu isi permite astazi sa terorizeze o tara intreaga. Nu mai are de-a face, in opinia mea, cu protectia, securitatea acestei tari, ci cu protectia afacerilor de diverse tipuri si a intereselor personale ale lui Basescu si a clicii din jurul lui. Daca domnia sa spune ca are probe, inseamna ca si acuzatia pe care eu o fac acum, o fac in cunostinta de cauza , a declarat Vintu.
Totodata, omul de afaceri a respins acuzatiile facute de presedintele Traian Basescu, potrivit carora SOV ar fi bagat mana in buzunarul statului. Seful statului l-a mai acuzat pe Vantu ca ar fi avut o influenta atat de mare in SRI, in timpul sefiei lui Radu Timofte, incat ar fi putu sa determine numirea anumitor persoane la conducerea unor sectii ale serviciului.