Verificari la averile mari din Romania! Peste 300 de averi vor fi controlate de ANAF


ANAF va incepe verificarea marilor averi din Romania. Informatia a fost confirmata, miercuri seara, de premierul Emil Boc, care a precizat ca Guvernul a adoptat deja metodologia de control a averilor mari.

Intr-o prima faza vor fi verificate 300-400 de averi. Premierul a explicat ca este vorba despre acele averi unde diferenta intre bunuri si veniturile afisate este mai mare de 10.000 de euro. Aceste persoane vor nbsp;plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

quot;Noi am adoptat deja in Guvern metodologia de control a averilor mari. In primul rand este vorba de acele averi unde diferenta intre bunuri si venituri afisate e mai mare de 10.000 de euro. Aici nu intra profesorul, medicul, functionarul obisnuit. Ne ducem la un grup tinta, cu firme in faliment, dar cu Mercedes. nbsp;Fiscul are metode de verificare. Metoda controlului veniturilor: cat ai declarat la fisc in 2011, cata avere ai facut in 2011. Dar sunt mai multe metode quot;, a precizat Boc.

Premierul a mai spus ca ANAF va deveni un organism de control de temut pentru cei care nu-si platesc taxele si impozitele, dar isi afiseaza bogatia peste tot.. nbsp; quot;ANAF-ul va deveni un organism de control extrem de temut. Va prefera sa-si plateasca taxele si impozitele, decat sa fie controlat de ANAF. Trese dau in acte extrem de saraci, dar isi afiseaza bogatia peste tot quot;, a mai precizat premierul.