Vezi cate cupluri au beneficiat de fertilizare in vitro in 2011 si unde te poti inscrie in programul de fertilizare

Peste jumatate dintre cuplurile admise in Programul de fertilizare si embriotransfer au obtinut finantare in 2011 pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, urmand ca, pentru cealalta jumatate, Ministerul Sanatatii sa asigure fondurile necesare in acest an.In perioada de derulare a Programului FIV/ET, iulie-decembrie 2011, un numar de 866 dosare au fost depuse pentru aprobare.

Dintre acestea, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante in program a aprobat 579 dosare care au corespuns criteriilor de selectie, conform Ordinului ministrului sanatatii nr. 765/2011. Un numar de 296 de proceduri, in valoare de cca. 1 500 000 lei, au si fost realizate in clinicile admise pentru derularea programului si decontate in cursul anului trecut. Incepand din acest an, Ministerul Sanatatii a aprobat includerea pe lista unitatilor prin care se deruleaza programul FIV/ET, a inca 2 noi clinici, SC MED LIFE SA Bucuresi si SC HIT MED SRL Craiova.

Astfel, numarul clinicilor admise in program se ridica la 10. Locatiile acestora se gasesc in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Sibiu si Craiova. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.In anul 2011, Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar.

Bugetul programului a fost de aproximativ 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:-4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)- 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

Sursa foto: gandul.info