Victor Ponta catre Evz: Incalcati recomandarile din raportul MCV

Premierul Victor Ponta a adresat o scrisoare ziarului Evenimentul Zilei, prin care atrage atentia ca presiunile asupra justitiei si atacurile la adresa institutiilor statului sustinute de Evenimentul Zilei sunt contrare recomandarilor din raportul MCV emis de Comisia Europeana.

Victor Ponta a declarat ca astfel de campanii sunt contrare recomandarilor explicite pe care cel mai recent raport MCV le face la adresa Romaniei si a subliniat ca nu va ezita sa evidentieze si in continuare astfel de greseli.

„Astfel de campanii sunt contrare recomandarilor explicite pe care cel mai recent raport MCV le face la adresa Romaniei. Consolidarea statului de drept si independenta justitiei sunt, asadar, din aceasta perspectiva, incalcate si subminate de actiunea dvs. Consider ca, tocmai in spriritul acestor recomandari, este de datoria mea sa evidentiez prin pozitii publice greseala pe care publicatia dvs. o comite si nu voi ezita sa o fac nici in continuare, asa cum recomanda Comisia Europeana”, se arata in scrisoarea premierului.