Victor Ponta, interimar la Ministerul Justitiei, in urma unei discutii cu Basescu

Premierul Victor Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justitiei si va trebui sa nominalizeze o alta persoana in functia de ministru in termen de maximum 45 de zile.

Preluarea portofoliului de la Justitie vine dupa o discutie pe aceasta tema avuta marti de Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu. Dupa ce va prelua interimatul, in termen de maximum 45 zile, Victor Ponta va nominaliza o alta persoana pentru conducerea Ministerului Justitiei.

“Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca ulterior sedintei de guvern de maine, 27 martie 2013, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala”, se precizeaza intr-un comunicat remis de Guvern.

“Astfel, in cursul zilei de astazi, Primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie cu Presedintele Traian Basescu si au convenit ca Primul-ministru sa preia interimatul, urmand ca seful Executivului sa faca, in maxim 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justitiei”, se mai arata in comunicat.Plenul Senatului a aprobat, marti, numirea Monei Pivniceru intr-un post de judecator la Curtea Constitutionala. Pivniceru va prelua mandatul de la CC in luna iunie.