Video! Filmul de la Maternitatea Giulesti, reconstituit de procurori


Anchetatorii continua cercetarile in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti si sustin ca arestarea pentru 29 de zile a asistentei Florentina Carstea a fost prima, dar nu si ultima.

Astfel, dupa arestarea asistentei de la maternitatea Giulesti a fost prima, vor urma si altele, spun anchetatorii, care mai au in vizor alte sapte persoane.

In cererea de arestare a asistentei Florentina Carstea se precizeaza ca aceasta si-a ignorat si sfidat atributiile de serviciu cand a lasat nesupravegheat, in mod nejustificat, salonul de la Maternitatea Giulesti, si a fost intr-un alt salon si la toalet 259;, moartea bebelusilor fiind violenta.

Dupa ce s-au pus cap la cap datele rezultate din expertiza informatica realizata la Institutul de Tehnologii Avansate al SRI cu aspectele relatate de catre persoanele audiate, procurorii au stabilit ca asistenta medicala a lipsit din salon in momentele declansaii si amplificarii incendiului, timp de 12 minute. Exact in momentele care ar fi decis soarta micutilor. Bebelusii puteau fi salvati daca cineva intra acolo macar cu cateva minute mai devreme.

Pompierii, expertii Serviciului Roman de Informatii si inspectorii de munca au refacut filmul de Giulesti, secventa cu secventa. De la 18:24 pana la 18:36, timp in care focul a cuprins 10-15% din salonul cu bebelusi.

Sursa foto: Razvan Chirita/Mediafax