Vladescu: Salariile vor fi inghetate, sub 100.000 de bugetari concediati

Ministrul desemnat de Finante, Sebastian Vladescu, a precizat ca primul lucru pe care si l-a propus in noul mandat este acela de a respecta clauzele acordului cu FMI si CE, subliniind insa ca in 2010 salariile vor fi inghetate, iar concedierile vor presupune pana in 100.000 de bugetari.

quot;Primul lucru pe care mi l-am propus este de a respecta clauzele acordului cu FMI si CE, dar, la o prima citire, exista posibilitati de flexibilizare legate de diverse proiecte de dezvoltare, inclusiv de atragere de fonduri europene quot;, a spus Vladescu la audierile din comisii. nbsp;

Sebastian Vladescu a tinut sa precizeze ca vin vremuri grele pentru salariatii bugetari, aratand ca quot;vom avea cel putin 3 ani de politica restrictiva in zona salariala si sociala quot;.

quot;Politica salariala si sociala va trebui sa fie din pacate restrictiva.
Va trebui sa fie restrictiva pe cel putin trei ani, compensat cu masuri sociale pentru paturile cu venituri scazute si
foarte scazute. Echilibrarea sociala va fi foarte importanta in 2010 quot;,
a mai completat ministrul propus la Finante.

quot;Guvernul nu trebuie insa sa riste conflicte sociale, in conditiile in care echilibrul social va fi important in 2010 quot;, a tinut sa atraga atentia Vladescu.

Potrivit lui Vladescu, proiectul de buget mai prevede pana in 100.000 de disponibilizari din sectorul bugetar, o buna parte dintre acestea prin neangajarea pe posturile care se elibereaza.

De precizat ca Sebastian Vladescu
a trecut, marti, de votul membrilor comisiilor de specialitate din Parlament, cu 36 de voturi pentru si doar 2 impotriva.

Sursa foto: Cotidianul