Vrei casa prin credit imobiliar fara avans? Vezi ce banca acorda credite imobiliare cu avans 0!

Cumpararea unei locuinte prin credit imobiliar sau ipotecar, nu va scuteste de plata unei parti din valoarea acesteia din economiile dumneavoastra. nbsp;De cele mai multe ori nivelul acestui avans reprezinta un obstacol in calea achizitiei locuintei mult visate. nbsp;

Singura banca care acorda credite imobiliare cu avans 0, este Banca Italo Romena prin creditul imobiliar pentru tineri casatoriti. Pentru a putea beneficia de aceasta oferta, este nevoie ca ambii soti sa aiba varsta cuprinsa intre 23 si 35 ani, iar valoarea creditului sa nu depaseasca 150.000 euro.

Daca insa nu indepliniti aceste conditii sau cele pentru programul Prima Casa si vreti sa achizitionati o locuinta, atunci aveti nevoie de un avans minim de 10% din valoarea acesteia. Astfel, pentru creditul promotional imobiliar de la BRD quot;Casa BRD de 10 quot;, alternativa bancii la programul Prima Casa, aveti nevoie doar de un avans de 10% pana in data de 18 iulie 2011. nbsp;

Aceeasi valoare a avansului este solicitata si de catre CEC Bank, pentru creditul ipotecar lansat incepand cu 04 aprilie si disponibil pana in data de 31 octombrie 2011. Garanti Bank vinde credite imobiliare in varianta standard cu avans de doar 10%.

Nivelul avansului solicitat poate ajunge si la 41%, in cazul creditului imobiliar de la Alpha Bank. Clientii bancii pot accesa acelasi credit si daca au un avans mai mic insa dobanda solicitata de banca creste odata cu scaderea avansului disponibil.

Existenta unui avans mai mare presupune de cele mai multe ori dobanzi mai mici la creditul imobiliar contractat, deoarece riscul scade odata cu plata de catre client din surse proprii a unei parti mai importante din valoarea locuintei achizitionate.

Exemple de calcul pentru valoarea avansului solicitat la achizitia unei locuinte prin credit imobiliar. nbsp;

Daca valoarea locuintei achizitionate este de 50.000 euro, atunci suma de care trebuie sa dispuneti este de: nbsp;
– 5.000 euro pentru un avans de 10% nbsp;
– 7.500 euro pentru un avans de 15% nbsp;
– 10.000 euro pentru un avans de 20% nbsp;
– 20.000 euro daca avansul solicitat este de 40%

De aceea, ar trebui sa va stabiliti deja un plan de economisire, pentru a achita o parte cat mai importanta din valoarea viitoarei case din economiile proprii.

Citeste si alte stiri despre creditele imobiliare pe moneycenter.ro.