Vrei sa te muti din Bucuresti? Afla cu cat traiesti mai ieftin daca te muti in provincie

Veniturile mult mai mari ale bucurestenilor comparativ cu locuitorii din restul tarii se compenseaza cu cheltuielile mult mai mari la intretinere. Salarii mai mari, mai multe oportunitati de angajare, dar si cheltuieli pe masura.

Asa arata Bucurestiul, care genereaza un sfert din PIB-ul tarii si asigura 12% din locurile de munca, in comparatie cu restul tarii. Bucurestenii platesc insa pe masura veniturilor pe care le obtin.

Astfel, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Euromonitor International, veniturile disponibile ale locuitorilor din Capitala sunt cu 93% mai mari fata de cele ale romanilor care traiesc in provincie.

In schimb, bucurestenii sunt nevoiti sa cheltuiasca lunar in medie cu 50% mai mult pentru intretinerea gospodariei decat cei care locuiesc in provincie. Mai mult, costurile cu transportul din capitala Romaniei sunt mult mai mari chiar si fata de alte state europene. In medie 17% din veniturile unui bucurestean se cheltuiesc pe transport.

Romanii din toata tara tind insa sa se stabileasca in capitala, drept dovada si datele statistice adunate de specialistii Euromonitor, potrivit carora in perioada 2006-2011 populatia Bucurestiului a crescut cu 2% net.Din datele companiei de cercetare, in perioada 2012-2020 economia orasului va creste cu 47%, comparativ cu 28% in restul tarii.Foto: Mondo News