Vremea de Revelion: Temperaturi pozitive in toata tara si ploi


Trecerea dintre ani va avea parte de vreme calda si ploioasa, in semn de belsug. In preajma Revelionului, precipitatiile vor cuprinde majoritatea zonelor tarii, incepand din vest.

Marti, precipitatiile sub forma de ploaie de ninsoare vor fi restranse in zonele de munte. Temperaturile minime se vor incadra intre minus 13 si 3 grade Celsius, iar cele maxime se vor situa intre minus 2 si 8 grade.

De miercuri, 30 decembrie, precipitatiile se vor extinde incepand dinspre vest. Va ploua in special la munte si la ses, iar in Muntii Apuseni si pe versantii vestici ai Carpatilor Orientali cantitatile de apa pot fi insemnate.

Temperaturile vor fi si ele in urcare in cea mai mare parte a tarii. Miercuri, temperaturile minime se vor situa intre minus 3 si 7 grade, iar cele maxime intre minus 2 si 11 grade.

Joi sunt posibile ninsori, insa doar in zonele de munte. Minimele vor oscila intre minus 2 si 8 grade, insa temperaturile maxime vor fi pozitive in toata tara si vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade.

Meteorologii sustin ca, dupa noaptea de Revelion, vremea va intra intr-un proces de racire accentuata.