Wimbledon – Nadal, Murray, Zvonareva si Azarenka s-au calificat in turul 3



Liderul mondial si campionul de anul trecut de la Wimbledon, Rafael Nadal isi continua parcursul de regularitate pe iarba londoneza. Ibericul s-a calificat in turul 3, dupa ce a trecut la pas de Ryan Sweeting, locul 69 in clasamentul ATP, scor 6-3, 6-2, 6-4.

„Am jucat bine si am avut meciul sub control. Acesta este cel mai bun teren din lume si mereu mi-a plcaut sa joc aici. A fost o experienta noua sa evoluez cu acoperisul pus, dar, in mod clar, prefer sa o fac in aer liber”, a declarat Nadal, care in turul urmator il va intalni pe luxemburghezul Gilles Muller.

Mai departe merge si favoritul gazdelor, Andy Murray, care l-a invins in minimum de seturi, 6-3, 6-3, 7-5, pe Tobias Kamke, din Germania, iar in turul 3 il va infrunta pe croatul Ivan Ljubicic.

Cu exceptia elvetianului Stanislas Wawrinka, cap de serie 14, eliminat de italianul Simone Bolelli, ceilalti favoriti care au jucat miercuri au mers mai departe, Tomas Berdych, Mardy Fish si trioul francez Monfils, Simon, Gasquet calificandu-se in turul 3 dupa victorii lejere.

In concursul feminin, a doua favorita, Vera Zvonareva, a castigat cu 6-1, 7-6 meciul impotriva conationalei sale Elena Vesnina, in timp ce Victoria Azarenka, cap de serie 4, a defilat in fata cehoaicei Iveta Benesova, 6-0, 6-3.