Windows cu 12 browsere internet de la Microsoft


Comisia Europeana (CE) a ajuns la un acord cu Microsoft privind brawserele web. Astfel, CE a anuntat, printr-un comunicat de presa, incheierea amiabila a unei anchete antitrust impotriva Microsoft, dupa ce compania s-a angajat sa le permita cumparatorilor de programe de operare sa aleaga intre mai multe tipuri de browsere de internet.

Comisarul european Neelie Kroes a tinut sa mentioneze ca milioane de consumatori europeni vor beneficia de pe urma deciziei, care va deveni operationala in luna martie 2010 si va avea valabilitate de cinci ani in spatiul economic european.

Astfel, Microsoft le va permite clientilor sa aleaga intre 12 programe de utilizare a internetului, puse la dispozitie de mai multe companii, intre care cel propriu – Internet Explorer, Safari al companiei Apple sau Google Chrome.

quot;Ecranul de alegere quot;, quot;choice screen quot;, ofera utilizatorilor posibilitatea de a selecta din 12 browsere web, astfel incat Internet Explorer sa nu mai aiba o pozitie privilegiata, in detrimentul concurentei sale. Acest quot;ecran de alegere quot; va permite utilizatorilor sa aleaga cu ce
browser doresc sa quot;navigheze quot; pe web, iar Internet Explorer nu va mai
avea un avantaj in fata concurentei.

Pe ecranul de alegere vor fi 12 browsere: Apple
Safari, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox,
Opera, AOL, Maxthon, K-Meleon, Flock, Avant Browser, Sleipnir si Slim
Browser.