A cincea zi de PROTESTE: Peste 3000 de oameni au BLOCAT Piata Universitatii si Bulevardul Magheru. UPDATE

Peste 500 de oameni au iesit, pana la aceasta ora, in Piata Universitatii din Bucuresti, la o saptamana dupa tragedia din clubul Colectiv. Manifestantii s-au adunat in majoritate in zona Fantanii de la Facultatea de Arhitectura.

UPDATE 20:07: In Piata sunt la aceasta ora in jur de 3000 de persoane.

UPDATE 19:55: Numarul manifestantilor a ajuns la circa 15500 de persoane care au blocat Bulevardul Magheru. Se striga: “Colectiv”,” Jos parlamentarii”, “Iesiti din casa” si “Vrem dreptate, nu imunitate”.

Este a cincea zi consecutiva in care sute de mii de oameni au iesit in strada pentru a comemora victimele incendiului de la clubul Colectiv, dar si pentru a schimba clasa politica romaneasca actuala. 

CITESTE SI: A patra zi de PROTESTE. Peste 10000 de manifestanti au fost in Piata Universitatii. UPDATE

In urma protestelor de luni, in care peste 25.000 de oameni au iesit in strada numai in Capitala, VICTOR PONTA si-a anuntat demisia. Si primarul Sectorului 4, CRISTIAN POPESCU PIEDONE, in prezent retinut pentru abuz in serviciu si fals intelectual in Dosarul Colectiv, si-a inaintat demisia.

Amintim ca sapte persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv au murit sambata, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand astfel la 39. Cinci decese au fost confirmate la spitalele din Bucuresti: trei la Spitalul de Arsi, unul la Spitalul Universitar si altul la Spitalul Floreasca. 

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: VOI MERGE IN PIATA, NU ANUNT CAND. Vor avea loc CONSULTARI si SAPTAMANA VIITOARE.UPDATE

De asemenea, doi dintre pacientii care au fost transportati in cursul noptii in Olanda (un roman si un italian) au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam. Potrivit premierului interimar Sorin Cimpeanu, sambata la pranz in Romania mai erau 107 persoane spitalizate, dintre care 48 sunt in stare grava si critica. 

Sursa foto: agerpres