A DOUA DEZBATERE: Rar l-am vazut pe plagiator mai enervat. L-a scos din minti zambetul lui Klaus Iohannis

“Rar l-am vazut pe plagiator mai enervat. L-a scos din minti zambetul lui Klaus Iohannis. Dar cred ca lucrul care l-a exasperat a fost salva cu care a inceput dezbaterea, momentul in care profesorul de liceu Klaus Iohannis i-a atras atentia micului Ceausescu, cum inspirat l-a numit Monica Macovei, ca este un snapan, un hoț, un potlogar, ca a copiat. Din acea clipa, sarlatanul Ponta si-a pierdut controlul de sine. A scos pe gura tot felul de minuni, intre care aceasta: ‘Nu poti ridica nimic durabil fara mana stanga si mana dreapta’.”, scrie Vladimir Tismaneanu pe cotributors.ro.

“Deci infierbantatul stangist, lider al partidului pastorit inca de presedintele de onoare bolsevic numit Ion Iliescu, admiratorul lui Mao si al lui Che Guevara, isi abjura crezul socialist, propunand un amalgam ideologic sui generis propriu populismului de tip peronist. Intr-adevar, colonelul Juan Domingo Peron a fost cel care a spus: “Am doua maini, una stanga si una dreapta, o folosesc pe fiecare atunci cand este nevoie”.

Citeste si: IOHANNIS, dupa ce PONTA a indicat 3 liberali cu sentinte definitive: Deci 3 la mine si 38 la dvs, hai sa rezolvam

La polul opus nervozitații lui Ponta (chestiunea plagiatului il va teroriza si il va vulnerabiliza toata viața), Klaus Iohannis a fost calm, ponderat, echilibrat. A raspuns intrebarilor fara urma de patima. A aparat cu demnitate valorile liberale, statul de trept, transparența instituționala. Cand a fost nevoie, l-a numit pe Ponta mincinos. L-a sfidat pe tema asumarii unei respingeri categorice a legii amnistiei si grațierii. I-a citit o lista a marilor penali pesedisti. Ponta nu s-a mai putut stapani si i-a spus ca el, Ponta, nu-l considera pe Iohannis liderul “adevaratului” PNL. Ca acest lider ar fi trepadusul sau personal, presupusul viitor premier Tradiceanu.

Deci Ponta viseaza la un absolutism uselist in care el, supremul, sa decida cine este si cine nu este lider al altui partid. Vrea sa satelizeze, sa paraziteze si sa canibalizeze opozitia, asemeni comunistilor. Il foloseste pe Tariceanu asa cum comunistii lui Dej si ai Anei Pauker l-au folosit pe Gheorghe Tatarescu. Manechinul devenit marioneta”

Citeste intreg articolul pe contributors.ro

Americanii DEZVALUIE ce PLAN are GUVERNUL ROMANIEI dupa alegeri. Urmeaza AJUSTARI semnificative in 2015