A existat o navă care s-a scufundat de două ori, în ambele războaie mondiale! Foto în articol

Toată lumea știe că o navă scufundată, rămâne o navă scufundată. Nu acesta este și cazul SS Wien, unul dintre puținele vase din lume care a fost capabilă să se scufunde de două ori. În ambele războaie mondiale. Cum a fost posibil acest lucru?

SS Wien (foto interior) este o navă cu o poveste aparte. Inițial, nava a aparținut Austriei și a ieșit pe mare prima dată în anul 1911. La izbucnirea Primului Război Mondial, în anul 1914, nava de 7.767 tone a fost folosită de marina austriacă pentru a fi servită drept navă spital.

Pe data de 1 noiembrie 1918, scafandrii italieni au pus la cale o misiune care a dus la scufundarea SMS Wien. Trei ani mai târziu, epava SS Wien a fost scoasă la suprafață de către italieni. Nava a fost redenumită SS Po și a intrat în proprietatea statului italian.

SS Po a fost recondiționată și a servit ca nava spital pentru Marina Italiană. În mod hilar, pe data de 14 martie 1941, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, nava a fost scufundată de avioanele britanice în Golful Valona de pe coasta Albaniei. Așadar, nava SS Po a rămas în istorie ca fiind singurul vapor care s-a scufundat în ambele războaie mondiale.

Sursa text și foto: shipwreckology.com