„A face dragoste” versus „a face sex”. Cum privesc femeile lucrurile si ce prefera

Este, de fapt, vreo diferenta intre „a face dragoste” si „a face sex”? Daca da, ce inteleg femeile din fiecare expresie si… mai important, ce prefera, de fapt?

„Cand femeile se simt iubite, simt placerea sexuala mai intens, doarece nu doar ca au incredere in partenerul lor, ci pentru ca simt ca este OK sa faca sex atunci cand dragostea este prezenta”, explica dr. Beth Montemurro, profesor de sociologie, conform thebrainflux.com. Jumatate dintre femeile implicate intr-un studiu sociologic pe aceasta tema au spus ca dragostea nu este necesara pentru a face sex, dar doar 20% au fost convinse cu adevarat ca dragostea nu este importanta. Pe scurt, femeile „vad sexul ca o exprimare a iubirii”, spune Montemurro.

CITESTE SI: 5 mituri desfiintate despre femei si sex

Asadar, acesta sa fie motivul pentru care femeile prefera „sa faca dragoste”? Si ce inseamna, mai exact, „a face dragoste?”

Barbatii tind sa creada ca „sexul” este ceva mai „brutal”, mai energic, cumva, mai permisiv. Pe cand expresia „a face dragoste” este asociata cu tandrete, cu un preludiu lung si multe mangaieri. Iata ce spun barbatii despre cele doua tipuri de acte sexuale: „sexul este… sexy, rapid, dar de multe ori este obiectificat.„ , iar „a face dragoste este incet si gentil si se intampla doar intre oameni care sunt indragostiti si se respecta”.

Asta sa fie, de fapt, si in mintea femeilor? Iata ce au observat cercetatorii.

„A face dragoste” implica, evident „a face sex”. Pe cand sexul… chiar si cel mai bun sex din lume… nu implica neaparat a face dragoste. Femeile care iubesc cu adevarat si au o relatie stabila au o viata intima mult mai satisfacatoare decat cele care practica sexul ocazional. Desi… surprinzator, tot sex fac.

Este limpede? Daca nu, explicam mai pe larg. In mintea femeilor, „a face sex” este actul intim lipsit de emotie, menit sa satisfaca o nevoie fiziologica. „A face dragoste” este „a face sex” + sentimentul de stabilitate obtinut in cadrul relatiei seriose. Deci in asternut nu se schimba nimic. Pozitiile sunt aceleasi, mangaierile sunt aceleasi. Totul se schimba doar… la creier (care este, de altfel, cel mai sexual organ).

CITESTE SI: Cele mai bune ceaiuri afrodisiace

Ca sa facem o distinctie si mai clara intre cele doua notiuni, in momentul in care „facem dragoste”, dispare notiunea de „eu” si „tu”. Sa ne amintim de ceea ce spune Aristotel despre iubire: „acelasi suflet, prins in doua trupuri”. In momentul in care femeia face dragoste, TOTUL, prezentul, viitorul, dorintele, visele, asteptarile sunt aceleasi. Si atunci, femeia poate spune ca se simte cu adevarat implinita.

 Sursa:teotrandafir