A fost descoperita o noua exoplaneta, asemanatoare lui Saturn

Un grup de astronomi din SUA a reusit descoperirea unei noi planete, care este situata in afara sistemului nostru solar, dar care este asemanatoare ca masa si dimensiune planetei Saturn.

Anuntul a fost facut in cadrul adunarii anuale a American Astronomical Society astronomii precizand ca exoplaneta a primit numele KELT-6b si ca este situata in constelatia “Parul Berenicei”, la o distanta de aproximativ 700 de ani lumina fata de Pamant.

Conform masuratorilor realizate de grupul de cercetatori americani, aceasta se deplaseaza pe orbita unei stele in 8 zile, ceea ce inseama ca un an pe KELT-6b este echivalentul unei saptamnai pe Terra. Exoplaneta proaspat descoperita este una cu gaz cald si are masa si dimensiunile apropiate de cele ale planetei Saturn.

“Aceasta noua planeta face parte din cele mai putin dotate in metale pe care le cunoastem si, pentru ca este atat de stralucitoare, ea ar trebui sa serveasca drept punct de referinta in studiile comparative asupra felului si conditiilor in care se formeaza planetele”, a declarat Keivan Stassun, profesor in astronomie, care a participat la descoperirea acestei planete.

Sursa foto: space.com